Taoshiatsu

Shiatsu on akupainantahieronnan japanilainen muunnos. Se perustuu itämaiseen energeettiseen ajatusmaailmaan, meridiaaneihin ja akupisteisiin. Shiatsussa hoitaja käy peukaloilla, kämmenillä ja muilla kehon osilla hoidettavat meridiaanit ja energiakanavat. Myös akupisteitä käytetään hyväksi.

Perustan omani shiatsuhoitoni taolais-kiinalaisiin perusperiaatteisiin: jinjang-ajatteluun, zhangfu-sisäelinoppiin ja viiteen elementtiin. Jin ja jang ovat maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista toisiaan täydentävää perusvoimaa. Zhang-fu kuvaa kunkin sisäelimen tehtävät ja niiden toiminnat suhteessa muihin sisäelimiin. Viiden elementin liikkeet ovat elinvoiman (chi) liikkumista elementtien välillä.

Taoshiatsu sopii kaikille niille, jotka haluavat vaalia kehon terveyttä, edistää mielen kirkkautta ja vahvistaa elinvoiman vitaalisuutta. Keho, mieli ja elinvoima ovat saumattomassa vuorovaikutuksessa keskenään, siksi tämän kokonaisuuden harmonia on ensiarvoisen tärkeää. Myös luonnonkierron päivärytmillä ja vuodenajalla on vaikutusta ihmisen kokonaisuuden harmoniaa.

Taoshiatsuun sisältyy myös hoitajan suorittamia venytyksiä ja keinutuksia. Tarvittaessa käytän akupainantaa ja meridiaanihierontaa. Hoidossa asiakkaalla on hyvä olla löysä luonnonkuituinen college-tyyppinen löysä vaatekerta. Hoito tehdään lattialla patjan päällä. Ensimmäisellä hoitokerralla varataan noin 30 minuuttia perusteelliseen haastatteluun.

Taoshiatsu on pehmeä tapa tasapainottaa energiaa ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se sopii rentoutumista ja uutta energiaa etsivällä ihmisille elinvoiman (chi) tasapainottamiseen kehossa sekä stressin laukaisua kaipaavalle.

Hoidon yleisenä periaatteena on muun muassa:

  • Verenkierron, aineenvaihdunnan vilkastuminen
  • Kuona-aineiden poistuminen
  • Lihasjännityksen ja stressin poistaminen
  • Energiavirtauksen (chi) lisääminen ja vahvistaminen
  • Hermoston ja hengityksen tasapainottuminen

Heikki Vuorila

Shiatsuhoitaja ja –ohjaaja, koulutettu hieroja, valmentaja

Ajanvaraukset Heikki Vuorila 040 – 570 2693

SHIATSUHIERONNASTA RENTOUTTA 12h 

16. – 17.10.2021 la – su klo 10 – 15.15 

Ilmoittautuminen viimeistään 6.10.2021

Opettaja: Koulutettu hieroja, shiatsuohjaaja Heikki Vuorila

Tule oppimaan perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva japanilainen shiatsuhieronta, jossa hoidetaan meridiaaneja ja akupisteitä. Opit kokonaisvaltaisen hieronnan, jota voit käyttää itsesi tai ystäväsi hoitamiseen. Sopii myös hoitoalan ammattilaisille täydentäväksi hoitomuodoksi. Kurssiaineiston saat pääosin kirjallisena. Shiatsuhieronta tehdään vaatteiden päälle. Ota mielellään mukaasi luonnonmukainen esimerkiksi college-asu ja vesipullo. Lisäksi tarvitset esim. joogamaton, mutta paksumpi jumppamatto on parempi. Iso pyyhe maton päälle ja pieni käsipyyhe: esimerkiksi selän/pään alle. Rentoutumishetkiä varten jokin lämmin peite kehon päälle. Kurssimaksu 32,-

https://www.tslturku.fi/ilmoittautuminen